Летните олимпийски игри през 2016 г. са планирани да започнат в Рио де Жанейро след две седмици (на 5 август). Те несъмнено ще привлекат много хора - както на живо, така и пред телевизорите, но как се е променил Рио де Жанейро за този голям форум? Серия от снимки на Асошиейтед прес (АП) показва реалността такава, каквато е. Извън олимпийското село цари насилие, върлуват престъпни банди, а гетата на Рио са все така мизерни.

Насилието в Рио никога не спира. То идва от войните между бандите и полицията. Трафикът на наркотици, проституцията и кражбите са ежедневие за Рио де Жанейро. Процентът на убийствата се е увеличил с 15 на сто, а коефициентът на грабежите е скочил с 30 на сто спрямо миналата година.

Снимките, които ще видите в нашата галерия, са направени от Фелипе Дана през месеците юни и юли и показват истинската ситуация в Бразилия.

"В тези общности можете да видите реално живота тук. Това е нашата реалност" – коментира анонимен наркотрафикант пред АП.

Олимпиадата в Рио вече беше белязана от огромни скандали, кражби на пари, допинг скандали, канализационни проблеми, вируса зика, протести, лоша инфраструктура и др. Дали организаторите ще се справят с всички предизвикателства по време на предстоящото спортно събитие, предстои да видим. А сега можете да разгледате снимките. Очакваме коментарите ви.

 

Прочетете и това: Бихте ли пили престояло 63 дни мляко? Учените нямат проблем с това