Помните ли впечатляващото зарядно устройство на Xiaomi, показано по време на анонса на серията Xiaomi Mi 11 през май? Тогава компанията демонстрира, че зарежда Xiaomi Mi 11 Pro с мощност 200 W, която пълни батерията от 0 до 100 само за 15 минути. Демонстрацията беше PR триумф и Xiaomi не губи време преди да брандира новата технология с името Xiaomi HyperChrage.

Общият консенсус сред специалистите обаче бе, че по една или друга причина 200 W зарядното няма скоро да се превърне в реален продукт. Оказва се обаче, че тази завидна мощност може да е по-близо, отколкото предполагате.

Компанията зад самата технология всъщност се нарича NuVolta и наскоро обяви второ поколение от нея. Изглежда, че това е най-бързият и мощен захранващ прототип в историята с обща мощност от 200 W и специална архитектура за бързо зареждане.

Очевидно е, че това, с което NuVolta и Xiaomi разполагат, е нещо уникално за пазара. По всяка вероятност именно китайската компания ще бъде първата, която ще пусне телефон с такова зарядно устройство, макар че някои слухове твърдят, че технологията може да се продава и на други производители. Наистина ни очакват вълнуващи времена. 

Снимка: Xiaomi

Виж още: Huawei навлиза в премиум аудио сегмента в България

Тагове: