Samsung вече работи по 200 МР сензор и изглежда все по-вероятно Xiaomi да бъде първата компания, която да го използва. Сега най-сетне научихме първите подробности за сензора и самия телефон.

Сензорът ще има резолюция от 192 МР и ще поддържа 16 в 1 наслагване на пиксели, което дава точно 12 МР изходна позиция. Същият сензор ще има 4Х увеличение, както и висококачествено дигитално увеличение в същата стойност.

Всичко това ще изисква солидна процесорна мощност, която ще бъде осигурена от наследника на Snapdragon 888. Условно наречен Snapdragon 895, този чип ще бъде изработен по 4 nm процес и ще включва следващо поколение Cryo 780 процесорни ядра, нов графичен ускорител Adreno 730, второ GPU spectra 680 и новХ65 5G модем.

Ъглите на телефона ще бъдат доста извити, а селфи камерата ще бъде скрита в минимален процеп. Изглежда, че вградената под дисплея камера все още не е опция.   

Не знаем и към коя серия на Xiaomi ще принадлежи новият телефон. Първият 108 МР телефон на Xiaomi беше експерименталният Xiaomi Mi Mix Alpha, който бе последван от Xiaomi Mi Note 10 Pro. Разбира се, и двата имаха Snapdragon 700 чипсет, който по онова време беше среден клас, а не флагман.  

Едно нещо обаче е ясно – телефонът няма да излезе тази година. Възможен е анонс в края на декември и премиера през януари, но всичко ще зависи и от глобалната наличност на чипове.

Снимка: Xiaomi

Виж още: Защо падат сателитите на SpaceX?