Почти половината от американците притежават смартфон с Android, според данни на Statista. Въпреки че Apple доминира на пазара на смартфони в Северна Америка, смартфоните с Android, произведени от марки като Samsung, Lenovo, TCL и Google, заемат останалия пазарен дял, показва пък проучване на Canalys. Също така е интересно, че потребителите на Android и iPhone са две много различни групи хора, поне въз основа на резултатите от проучването.

Дори и така, водещ смартфон с Android като Samsung Galaxy S22 Plus е също толкова добър, колкото най-новият iPhone - или дори по-добър в някои категории, в зависимост от това, кого питате. Освен това има и други невероятни смартфони с Android, които можете да обмислите да купите или може би вече притежавате, а някои дори стигнаха до класациите с най-добрите смартфони миналата година. Разбира се, Google става все по-креативен всяка година и сега очакваме с нетърпение актуализацията на Android 13 преди края на тази година. В момента повечето хора все още използват Android 12, но изненадващо може да има няколко скрити функции, за които вероятно не знаете. Сайтът SlashGear направи проучване, за да разбере ситуацията.

В проучването си SlashGear помоли участниците да разкажат за някои от скритите функции, за които не са знаели, че са налични на техните телефони с Android. От 592 анкетирани в САЩ, които са анкетирани, 34.80% казаха, че не са знаели, че техните смартфони с Android имат режим за гости, предназначен да защитава поверителността им, докато някой друг ги използва. В допълнение към това 20.27% не са имали представа, че можете автоматично да деактивирате заключения екран, докато сте у дома, а 17.91% не са знаели за режима с една ръка, който улеснява управлението на телефона ви, без да напрягате пръстите си.

Знаете ли също, че можете да разделите екрана на вашия смартфон с Android и да стартирате приложения едно до друго? Е, 17.40% от хората, които са анкетирани, не знаеха за тази страхотна функция. Повечето респонденти обаче знаеха, че можете да увеличите видимостта на текста и изображенията на вашия смартфон с Android, като се има предвид, че само 9.63% от хората, които са попитани от медията, не знаеха за това. Освен това има и други скрити функции на вашия смартфон с Android, за които вероятно не знаете, така че винаги може да експериментирате още.

Снимка: Unsplash

Виж още: Този хибриден самолетен дизайн може да направи полетите по-евтини от билетче в трамвая