По време на своето представяне F8 2016 Facebook направи поредица от интересни анонси, засягащи различни нови технологии и аспекти на дейност на самата мрежа.

Така например компанията обяви, че платформата ѝ Messenger ще позволи на различните бизнеси да използват чатботове, създадени специално за услугата. Това означава, че потребителите ще могат да общуват с ботове, захранвани с изкуствен интелект, които представят различни продукти и услуги от името на различните компании и бизнеси.

 

 

Facebook обяви и поредица от партньори за своя стрийминг продукт, както и нов API за целта, който трябва да бъде развит в следващите пет години.

 

 

От сцената на F8 Марк Зукърбърг анонсира предстоящото изстрелване на първия сателит, който е част от инициативата Free Basics. Това трябва да стане в рамките на следващите няколко месеца, а научихме още, че досега програмата е осигурила интернет достъп на повече от 25 милиона души. Показан бе и Free Basics симулатор, предназначен за разработчици.

 

 

Не бе подмината и виртуалната реалност - видяхме камерата Surround 360 на Facebook струва "само" 30 000 долара и снима 360-градусово видео в 8К резолюция. Видът ѝ пък напомня на летяща чиния от някой научнофантастичен филм. Добрата новина е, че Facebook ще пусне дизайна ѝ в GitHub.

 

 

Компанията анонсира старта на бетата на Bot Engine - инструмент за обучение на ботове, които трябва да се учат как да отговарят в различни ситуации.

 

 

Както вече бе обещала, компанията отвори своята платформа Instant Articles за всички създатели на съдържание, така че вече всяка медия може да интегрира нейните материали в социалната мрежа и да ги представи директно на потребителите.

 

Виж още: Facebook Messenger с три нови функции за намиране на нови потребители

Тагове: