Предстои нова версия за предварителен преглед на Windows 11, която съдържа интересна нова функция. Ще можете да се свържете директно с телефона си с Android от компютъра си чрез вашия мобилен хотспот.

В момента Microsoft предоставя версия за предварителен преглед на Windows 11, която е достъпна само за членове на Insiders програмата в своя канал за разработка, съобщава Windows Central. Компилацията за предварителен преглед адресира някои проблеми и прилага няколко подобрения. Освен това изглежда, че новата версия ще донесе и актуализация на приложението Phone Link на Microsoft.

Тази актуализация ще въведе нова функция, която позволява на потребителите да свързват Windows 11 към мобилния хотспот, активиран на телефона си директно чрез Wi-Fi панела на Windows. Новата функция е подобна на начина, по който macOS може лесно да се свърже с хотспот на iPhone на потребителя.

Преди да се подготвите твърде рано за нея, новата функция Phone Link ще работи само с телефони Samsung, работещи с One UI 4.1.1 или по-нова версия в момента. Има потенциал Microsoft да разшири поддръжката към други устройства - като Surface Duo - по-нататък по пътя на поддръжката, но собствениците на Samsung са късметлиите, които засега получават достъп до функцията.

Microsoft наскоро работи върху сближаването на Android и Windows. Едва миналата седмица стана ясно, че Microsoft публикува пътна карта, в която се споменава предоставянето на поддръжка на Android 13 в подсистемата на Windows за Android (WSA). И в началото на тази седмица компанията обяви актуализация на Android 12L с привкус на Windows 11 за своя Surface Duo.

За съжаление няма информация кога и дали Microsoft планира да разшири достъпа до тази нова функция Phone Link.

Снимка: Unsplash

Виж още: Този хибриден самолетен дизайн може да направи полетите по-евтини от билетче в трамвая

 

Тагове: