Microsoft Build 2016 стартира днес в Сан Франциско с фокус върху Windows 10, ботовете и инструментите за разработчици, но нещо липсваше: Windows Phone. Колегата ни Илия Темелков, който е в Сан Франциско, за да отрази събитието, докладва, че днес е имало само едно-единствено демо на Skype, който работи на телефон с Windows 10 Mobile. Фокусът на Microsoft определено беше върху Windows 10 за Xbox и HoloLens.

Ръководителят на Windows Тери Майерсън каза, че "ако искате да достигнете до много клиенти с телефони, Windows Phone не е начинът да го направите. Ако искате да направите нови и вълнуващи неща, Xbox и HoloLens са инструментите за това".

Този реалистичен подход показва къде са силните страни на Microsoft: неговата доминация на пазара на персонални компютри. Това не означава, че Microsoft ще се откаже от Windows Phone, но фокусът тази година няма да е там.

"Ние ще направим някои готини неща с телефоните. Тази година те са важна част от нашето семейство, но не са на първо място сред приоритетите ни."

 

Прочетете и това: Microsoft обяви Windows Anniversary Update

Тагове: