YouTube се готви да пусне нова версия на музикалната си услуга - и в същото време се готви да таксува повече, за да гледате оригинални предавания като продължението на Karate Kid.

Каква е предисторията на това решение? Преди две години YouTube пусна YouTube Red като услуга, която предоставя на абонатите музика по заявка, повече или по-малко подобна на Spotify или Apple Music, както и достъп до оригинално програмиране, създадено само за услугата. YouTube Red също премахна реклами от най-голямата видео платформа в света.

Всичко това струваше 10 долара. Но сега това се променя.

Следващата седмица YouTube стартира YouTube Music - обновена версия на съществуващата музикална услуга, която е функционално еднаква, но идва с допълнителни екстри като персонализирани плейлисти въз основа на историята ви в YouTube.

Тази услуга, която се предполага, че ще започне изпитателно пускане във вторник, ще струва 10 долара на месец след изпитателен период. Същата услуга в крайна сметка ще замести и Google Play Music, конкурентна музикална услуга, която Google поддържа отделно, като същевременно се опитва да изведе YouTube Music напред.

Сега YouTube възнамерява да таксува още 2 долара за останалите части на YouTube Red, които ще бъдат преименувани на YouTube Premium, но ще изискват от вас да плащате и за YouTube Music.

Това е, ако искате да гледате без реклами оригинали YouTube програми като Cobra Kai, който вече има и четири милиона гледания, сега ще трябва да платите 12 долара месечно вместо 10 долара.

10 долара за YouTube Music премахват рекламите от музикални видеоклипове, но не и от останалата част от YouTube. Това също така ви позволява да изтегляте музика за слушане офлайн и да слушате музика на заден план, докато правите други неща. Сумата от 12 долара на месец в YouTube премахва рекламите от целия YouTube, както правеше това YouTube Red.

Тагове: