Слуховете плъзват из интернет все по-рано. Най-сериозна жертва беше новият HTC One, за който знаехме почти всичко и то много преди официалната му премиера. Напомняме, че в интернет се появи и над 10 мин. видео, в което подробно се обясняваха новостите на флагмана на тайванския производител. Изтичането на информация за Galaxy S5 също имаше, но не беше чак толкова сериозно. Е, новият флагман на Samsung направи своята премиера, което означава, че вниманието вече се насочва към следващия модел – Galaxy Note 4. Разбира се, не го очакваме преди късното лято, което означава, че трябва да се подготвим за вълна от слухове, която ще ни залее през следващите месеци.

 

Според информация на Slash Gear Galaxy Note 4 ще наподобява Galaxy S5. Очаква се меката пластмаса да се завърне, но все още не е сигурно дали тя ще бъде придружена от имитацията на шевове или ще бъде по-близка до тази, която видяхме в Galaxy S5. Все пак мненията клонят към шевовете. Според други слухове фаблетът ще бъде оборудван с извит дисплей, което буди известни съмнения у нас. Очаква се устройството да продължи поддръжката на USB 3.0, а дисплеят му да е с резолюция 2560x1440 пиксела. Това е по-реалният вариант, въпреки че се споменава и възможност за UHD резолюция (3480x2160 пиксела). Подобен слух имаше и за Galaxy S5, но телефонът е с Full HD дисплей.

 

Но слуховете не свършват до тук – Galaxy Note 4 може да бъде прахо- и водоустойчив. Ако това е истина, възможно е да не видим Galaxy S5 Active. Под капака можем да очакваме „20-нанометров процесор от ново поколение“, добавя неупоменатият източник. Камерата на фаблета ще използва същата технология, която видяхме в Galaxy S5, но мегапикселите ще бъдат завишени, достигайки 20.1MP. В момента няма информация за наличен сензор за измерване на пулс, но се съмняваме, че той ще отговаря на идеята на фаблета. Предишният модел (вижте пълно ревю тук) беше представен на IFA 2013 през септември, но няма да се изненадаме, ако Samsung организира собствено, по-ранно събитие.

Вижте нашето пълното видео ревю на Samsung Galaxy S5 и Gear Fit.