Епидемията от коронавирус вече отне живота на над 2000 души по цял свят и нейното влияние върху технологичния бизнес продължава да расте. MWC 2020, който трябваше да започне на 24 февруари, вече бе отменен, а веригата за доставки на почти всички известни производители също ще бъде нарушена заради положението в Китай.

Сега от Южна Корея също научаваме, че Samsung е трябвало да затвори свой смартфон завод в Гуми, след като служител се е заразил с вируса.

Това е един от най-важните заводи за Samsung, където се произвеждат гъвкавите модели Galaxy Fold и Galaxy Z Flip. Най-напред целият завод ще бъде затворен, а след това под карантина ще остане само етажът, където е работил заразеният служител.

Samsung потвърди още, че другите работници, които са били в контакт със заразения си колега, също са изолирани от външния свят и вече им се правят тестове за възможна зараза.

Затварянето на завода в Гуми ще бъде удар повече по имиджа на Samsung, отколкото по реалното производство на смартфони, тъй като на него се пада малък процент от общия брой мобилни телефони с марката на гиганта.

Виж още: Гъвкавият Galaxy Z Flip под светлината на прожекторите (ВИДЕО)

Тагове: