Facebook е отменил предстоящата глобална маркетингова конференция от предпазливост заради огнището на коронавируса. Конференцията щеше да се проведе през март в Москони център в Сан Франциско. Очакваше се да присъстват над 4000 души.

"Нашият приоритет е здравето и безопасността на екипите ни и поради тази причина анулирахме глобална маркетингова среща на Facebook", заяви говорител на Facebook в изявление.

Компанията отменя своята глобална маркетингова конференция, следвайки стъпките на Мобилния световен конгрес (MWC), който тази седмица, също поради опасения от коронавируса, бе отменен. В дните около анулирането на MWC няколко доставчици, включително LG, Ericsson, Nvidia, Intel, Vivo, Sony, Amazon, NTT Docomo, Cisco, Nokia, BT и HMD, се отдръпнаха от шоуто заради страховете от заразени присъстващи.

Вирусът е заразил повече от 49 000 души досега, а 1383 души са загиналите. Той има широкообхватен ефект върху технологичната индустрия, включително затваряне на магазини, недостиг на производство и производствени забавяния. Точно сега вирусът не изглежда да се разпространява широко в други страни освен в Китай и Световната здравна организация не е отправила препоръка за отмяна на срещи извън азиатската страна.

Виж още: Термичните пасти – какво представляват и как могат да помогнат на конзолата, компютъра или видеокартата ви да работят по-добре? 

Тагове: