Неочакван хак порази популярни музикални клипове в YouTube и доведе до изчезването на най-голямото видео на сайта. Despacito на Luis Fonsi и Daddy Yankee временно се скри от потребителските очи, след като хакери се изгавриха с клипа. Той беше заменен от видео, което показва маскирани фигури, насочили оръжия към камерата.

Despacito стана първият клип, достигнал пет милиарда гледания в сайта, но когато потребителите се опитват да натиснат бутона за възпроизвеждане, излиза, че видеоклипът е недостъпен.

Същата съдба застигна песни на Крис Браун, Шакира, Селена Гомес, Кейти Пери, Дрейк, Тейлър Суифт и др. Някои от клиповете все още могат да се видят, но заглавията и малките изображения са опорочени. Общото е, че всички засегнати клипове са част от официалния Vevo канал на съответния изпълнител.

Засега не е ясно как са получили достъп хакерите и дали се касае за по-голям експлойт, застрашаващ всички Vevo акаунти. Поне един от хакерите заяви в Twitter, че е ползвал "скрипт", за да промени заглавието на клипа.

Днес всичко вече е нормално.

 

Оцени:
Рейтинг: 1
Тагове:
Най-четени
Всички

Битка на титани: Samsung Galaxy S10+ победи Huawei P30 Pro в тест за скорост (ВИДЕО)

166 | 24.04.2019
Още от Tech

Дори самата идея за Huawei Mate 30 с втори дисплей е еднакво луда и секси (СНИМКИ)

70 | 25.04.2019