Оригиналният Space Jam се появи през 1996 година и грабна сърцата на всички, защото идеята да се съчетаят анимация и баскетбол беше осъществена по най-добрия начин за онова време. Филмът беше толкова култов, че като трибют към феновете официалният оригинален уебсайт остана да съществува в мрежата.

Ако сте забравили как изглеждаха сайтовете през 90-те (или пък сте от поколение, което никога не ги е виждало), можете да го посетите на новия му адрес www.spacejam.com/1996/, където той наскоро се премести, защото отстъпи досегашното си място на трейлъра на продължението на филма: Space Jam: A New Legacy.  


Ако се чудите кой ще наследи великия Майкъл Джордан в задачата му да отбелязва космически забивки, след труден избор Warner Bors. са решили това да е баскетболната звезда Леброн Джеймс. За да спаси сина си, той попада в Matrix Hell и, разбира се, ще му се наложи да играе срещу отбора на злодеите. На помощ му идват приятели, сред които са Бъгс Бъни и роботът The Iron Giant. Не се и съмнявайте, че през последните 25 години технологиите и анимацията са преминали през феноменален прогрес и визуалните ефекти са много повече от това, което сме свикнали да виждаме от “веселите картинки”.  
Премиерата на Space Jam: A New Legacy е на 16.07.2021 едновременно в работещите киносалони и онлайн в платформата HBO Max - маркетингово решение, което малко по малко се превръща в тенденция за следващите няколко години.  

Снимки: spacejam.com

Виж още: Време ли е за Zack Snyder’s Justice League? (ВИДЕО)