AT&T, компанията в чието семейство се намират каналите на HBO, се похвали, че към момента за HBO Max са се абонирали близо 40 милиона потребители в САЩ. Комбинирайки ги с традиционните абонати чрез кабелни компании, мобилни оператори или чрез промоция, тази бройка нараства с още 1 милион. Оказва се, че е било планирано тези цифри да бъдат достигнати чак след две години. At&T не пропускат да споменат, че в глобален мащаб, бройката на HBO потребителите надхвърля 60 милиона. За сравнение, през септември 2020, абонатите на HBO Max са били едва 28,7 милиона. Изненадващо, но AT&T преписват този феноменален успех на WarnerBros, защото именно тяхното решение да пуснат блокбъстъри като Wonder Woman 1984 в платформата е довело до огромният наплив от абонаменти за HBO Max.

За сравнение, за малко повече от една година, Disney+ успяха да достигнат рекордните 86 милиона потребители, но предлаганата от тях услуга е на по-ниска цена, а и HBO Max има още време преди да отпразнува първият си рожден ден.  

Снимки: shutterstock

Виж още: Димитър Нойков, мениджър на HBO за България: Предстоят вълнуващи и интересни времена както за зрителите на HBO, така и за авторите на съдържание

 

Тагове: