Ако си мислите, че пазарните войни при спортните брандове и при конзолите са две съвсем различни неща, ще се наложи да задълбаете повече.
Както вече писахме по-рано тази година, Nike предложиха кецове, брандирани с логото на PlayStation, а преди по-малко от месец Puma представиха своята Animal Crossing колекция (която очаквано е колаборация с Nintendo). Така погледнато, нещо като че ли липсва и това е присъствието на Adidas и Xbox. Ето защо е време и за тяхното сътрудничество, изразено под формата на чифт кецове. За да почетем дизайна на Forum Tech, трябва да отбележим, че те не се ограничават единствено до познатото Xbox лого и цветовата комбинация от черно и зелено. Вдъхновение се черпи както от излезлите през годините конзоли, така и от емблематични игри като Halo: Combat Evolved (кадри от която виждаме и в рекламното видео).

И ако цялата история ви се струва прекалено ретро, това е търсен ефект - сътрудничеството между Adidas и Xbox е по случай 20-годишнината от представянето на конзолата. Всъщност точно в тази посока е коментарът на James Monosmith от Xbox: “Дизайнът на Adidas Forum Tech балансира носталгията, докато прегръща съвременните технологии и е символ на това, как гледаме на собствената си история на Xbox - празнувайки последните 20 години и гледайки напред към безграничното бъдеще на игри.” За всеобщо съжаление трябва да отбележим, че няма да откриете въпросния чифт нито онлайн, нито в търговската мрежа, а ще трябва да си го “спечелите” от Microsoft под формата на някой “ачийвмънт”. И преди да сте насочили поглед към пазара на черно, идваме с поне една добра новина: това е само началото на партньорството между двете компании, което означава, че скоро трябва да очакваме и други модели с дизайн, отново вдъхновен от конзолите Xbox.

Снимки: Adidas

Виж още: Nike патентова блокчейн маратонки на име CryptoKicks

Тагове: