Apple не спира да харчи много пари, за да превърне своята стрийминг платформа Apple TV+ в успешно начинание. Поредното доказателство за това е покупката на филма CODA (Children of Deaf Adults), идващ от прочутия филмов фестивал Sundance за 25 милиона долара – най-голямата сделка в историята на събитието. Досегашният рекордьор бе комедията Palm Springs, за която Hulu плати 22.5 милиона долара през 2020 г.

Новият рекордьор обаче е драма за трудния живот на тийнейджърка, която е единствената със слух в семейство глухи рибари. Тя трябва да избере дали да продължи да помага на родителите си, или да преследва мечтаната си кариера в музиката. 

Сделката идва след ожесточено наддаване между Apple, Amazon и Netflix, но конкретно Amazon няма място в своя календар, за да гарантира премиера на филма тази година. Режисьорка на CODA е Сиан Хедер, която преди това бе продуцент на също платения от Apple Little America. Нейни продукции често достигат стрийминг каталозите като филмите Mother и Tallulah, които се въртят по Netflix. Именно Tallulah е нейният пръв филм и той също имаше премиера на Sundance преди пет години.

Въпреки че Apple TV+ се радва на добър прием, услугата засега отсъства от най-уважаваните подиуми като наградите "Оскар" и "Златен глобус". Apple вече залага на On the Rocks на София Копола, а покупката на CODA увеличава шансовете за заветната статуетка. Завоюването на престижни награди може да увеличи популярността на Apple TV+ и да помогне в борбата с конкуренцията, която вече има печеливши имена в каталога си.

Снимка: Sundance Film Festival

Виж още: Adidas vs. Nike – изкуствен интелект vs робот

Тагове: