Според ексклузивно издание на Deadline, Amazon Prime Video подготвят телевизионен сериал по поредицата God of War. Продукцията ще бъде сътрудничество между Sony Pictures Television и PlayStation Productions, с адаптацията, ръководена от Марк Фъргюс и Хоук Остби, съответно създателите и изпълнителни продуценти на The Expanse, и Рейф Джъдкинс, изпълнителен продуцент на The Wheel of Time.

Въпреки че в момента се знае малко за потенциалната адаптация на играта, Фъргюс и Остби са запознати с продуцирането на екшън-приключенски и научнофантастични франчайзи, тъй като са съавтор на номинирания за "Оскар" Children of Men и оригиналния филм Iron Man.

Популярната поредица видеоигри на PlayStation конзоли се състои от общо седем игри за четири конзоли с марката PlayStation и от последната засега игра са продадени 19.5 милиона копия само на PS4 към август 2021 г. от излизането му през април 2018 г., според Sony. Осма част, озаглавена God of War: Ragnarok, идваща за PlayStation 4 и PlayStation 5, трябва да дебютира по-късно тази година.

Това е само поредното съобщение за успешна видеоигра, адаптирана към филм или телевизионен сериал; Том Холанд и Марк Уолбърг наскоро участваха във филмовата адаптация на Uncharted, която беше пусната в средата на февруари, адаптация на HBO на емблематичната поредица The Last of Us се разработва в момента; Netflix продуцира телевизионен сериал по хоръра Resident Evil, а Paramount Plus ще дебютира своя телевизионен сериал с марката Halo в края на март 2022 г.

Снимка: Sony

Виж ощеСериалът по The Last of Us се отлага за догодина