Godzilla vs. Kong си проправи пътя си към рекорда от ерата на пандемията, давайки на холивудските студиа и собствениците на кина надежда, че хората са готови да се върнат в киното след една година гледане на Netflix у дома.

Лентата от Warner Bros. и Legendary Entertainment генерира 32 милиона долара през уикенда и 48.5 милиона долара през първите пет дни от пускането си. Това надмина очакванията на бранша и с лекота отбеляза най-големия дебют от времето на коронавируса. Преди този уикенд Wonder Woman 1984 имаше най-големия тридневен старт с 16.7 милиона, следван от Tom and Jerry с 14 милиона.

Godzilla vs. Kong се излъчва в 3064 северноамерикански кина, най-широкият брой салони от началото на пандемията. Активността сред купувачите на билети беше особено впечатляваща, защото филмът е достъпен и за абонати на HBO Max без допълнителна такса. Без да предоставя някаква конкретна статистика или показатели, студиото заяви, че Godzilla vs. Kong има „по-голяма аудитория за гледане от всеки друг филм или сериал в HBO Max от старта на услугата.“ В Канада, където 80% от пазара все още е затворен, Godzilla vs. Kong беше пуснат едновременно на платено видео при поискване и спечели 3 милиона долара чрез различни цифрови платформи.

В международния боксофис, където Godzilla vs. Kong стартира миналия уикенд, приходите за чудовищния екшън надминаха 23.6 милиона долара. Той донесе нови 71 милиона долара в чужбина този уикенд, включително силни 44 милиона долара в Китай, което доведе общия сбор на филма до 285 милиона долара. Продукцията на филма струва 165 милиона долара и ще изисква големи продажби на билети, за да донесе печалба.

Продажбите на билети за Godzilla vs. Kong със сигурност са обнадеждаващи, но американският боксофис все още не се е възстановил напълно от опустошителното целогодишно спиране поради пандемията. Над 55% от киносалоните в страната са отворени отново според данни на Comscore. Но много - включително тези в Ню Йорк и Лос Анджелис - работят с намален капацитет, за да спазват протоколите за пандемична безопасност.

Снимка: Warner Bros.

Виж още: Куче робот помага на SpaceX за ракетата, която ще ходи до Марс (ВИДЕО)

 

Тагове: