Пролетта е вече тук, слънцето огрява лицата ни и някак си нещо ни подбутва да грабнем най-достъпното - в случая телефона - и да снимаме. Не сме особено големи фенове на селфи формата, ето защо се съсредоточаваме върху макро кадрите и пейзажите - а тях ги има в изобилие. За вдъхновение надникваме във видеото Everyday Experiments: Full Bloom, създадено специално за Apple от талантливите Donghoon Jun и James Thornton. Благодарение на тях, уменията ни за снимане на видеа определено минават на следващо ниво.  


В него се вижда как се създават така популярните кратки stop-motion филми, докато се коригират леко обектите в кадъра. Добрата новина е, че не само iOS устройствата могат да се възползват от триковете. В случая се използва приложението Stop Motion Studio, което разполага и с версия за Android. В играта се включват светлини, мастило, блясък и още куп подръчни средства.  
Въпреки, че двамата са явно доста умели, те обръщат внимание и на нещо доста прозаично - да се възползваме от възможностите на камерата, като “поровим”  малко в  настройките й.  
Това не е първият път, в който Apple работи с двамата любители на фотографията. Jun и Thornton  нашумяха миналата година с видеото си Everyday Experiments, което представиха малко след пускането на iPhone 12.  


Така, че грабвайте телефоните и излизайте навън! 

Снимки: YouTube

Виж още: Макет на iPhone 13 Pro Max показва по-малкия прорез