През март известният анализатор Минг-чи Куо обяви, че Apple работи по своя първи гъвкав iPhone, който трябва да видим през 2023 г. В своя нова прогноза Куо потвърждава слуховете за гъвкавия iPhone и вече твърди, че компанията очаква да продаде 20 милиона бройки от този модел при първата му година на пазара.

Дизайнът и параметрите на първия гъвкав iPhone засега остават неизвестни, но по всяка вероятност Samsung ще бъде ексклузивен доставчик на гъвкави OLED дисплеи за него. По-рано Куо прогнозираше, че той ще има екран с диагонал между 7.5 и 8 инча, като сега той застава зад прогнозата за 8 инча.

Въпреки че в момента Samsung e лидер в тази пазарна ниша, Куо врява, че Apple ще има предимство, когато пусне първия сгъваем смартфон на компанията, поради силната си екосистема. Подобно устройство ще размие границите между смартфони, таблети и лаптопи и благодарение на уникалната си позиция като създател на хардуер и софтуер Apple ще бъде най-големият победител в тази нова пазарна среда. Разбира се, много неща могат да се променят до 2023 г., но вече изглежда все по-вероятно компанията наистина поне да обмисля пускането на гъвкав iPhone, за да не изостане от своите конкуренти.

Снимка: 9to5mac

Виж още: DxOMark похвали камерата на Google Pixel 5