Култовата ролева поредица The Elder Scrolls може да стане следващата голяма гейминг серия, адаптирана като тв шоу по Netflix.

Според слухове от Холивуд Netflix иска да адаптира прочутата поредица, за да се възползва от успеха на досегашни гейм адаптации като сериалите по The Witcher и Castlevania.

Въпреки че засега е само слух, подобен развой изглежда логичен, защото вече знаем, че друга поредица на Bethesda – постапокалиптичната ролева игра Fallout – се прави в сериал за Amazon от създателите на Westworld Лиса Джой и Джонатан Нолан. Все пак, тъй като освен Bethesda и Netflix думата има още и Microsoft, тъй като гигантът е новият собственик на марката The Elder Scrolls, засега трябва да изчакаме официалното потвърждение.

Междувременно шефът на Xbox Фил Спенсър намекна, че неизбежната The Elder Scrolls 6 може да излезе само за Xbox Series X и PC, защото според него комерсиалният потенциал на поредици като The Elder Scrolls, Fallout и Doom е достатъчен за компанията да си върне платените 7.5 милиарда долара, без следващите игри да излизат за PlayStation или Nintendo конзоли.   

Снимка: Bethesda

Виж още: DxOMark похвали камерата на Google Pixel 5

Тагове: