Netflix пуска свой прочит на подкаста, като въвежда playback режим, при който се слуша само звукът от предаванията. Функцията ще бъде налична най-напред в Android версията на Netflix. След като получите ъпдейта, ще видите бутон Video off в горната част на екрана, когато пуснете филм или сериал. Ако го натиснете, екранът ще стане черен и ще имате само аудиоплейбек.

Освен това може да управлявате режима от настройките на приложението, като изберете опция, наречена Audio only. Тя ви дава три варианта, между които да избирате: always on, headphones or external speakers или off.

Активиранeто на тази настройка ще намали разхода на мобилен интернет и ще ви позволи да слушате, докато правите нещо друго. Тя трябва да е особено полезна за документални филми, стенд ъп и друг материал с акцент върху звука, но няма да работи толкова добре за продукции, които разказват история предимно чрез картини.

С други думи ще имате още един начин да се забавлявате, докато правите други неща. Всъщност Netflix вече създава собствени подкастове, но те са налични само в аудиоплатформи като Spotify. Ъпдейтът за аудиоплейбек на Android версията на Netflix трябва да дойде съвсем скоро.

Снимка: shutterstock

Виж още: Над половин милион души желаят пламенно Tesla Cybertruck

Още от Play