Всеки от нас е имал труден ден "благодарение" на колеги и най-често в тези ситуации в нас се е надигало не само раздразнение, а и много гняв. И докато някои може и да са успели да овладеят случващото се, за други напрежението се оказва жестоко и не спестяват жестове и обиди насочени към виновниците. И един от пилотите на Lufthansa попада в тази категория, тъй като е "изрисувал" интересно послание във въздуха.  


Всичко започнало когато на 28 юли пилотът на самолет, обслужващ курса Франкфурт - Сицилия, бил помолен по средата на полета да кацне в Малта.  
Според уебсайта за въздушен трафик Flightradar24 и италианския вестник La Repubblica причината за това е промяна на режима на работа на първоначалната дестинация на полета - летище "Катания-Фонтанароса", което изпитва затруднения, след като на 16 юли пожар повреди основния терминал. В този период са отчетени и рекордно високи температури.  Данните на Flightradar24 показват, че след като е получил искането за пренасочване на полета, самолетът на Lufthansa е прелетял над и покрай Катания, след което е прекарал около 16 минути, създавайки ясно изразена "фалическа форма" над морето край източния бряг на Сицилия. 
След това самолетът се връща по маршрута си над Катания и продължава към Малта, където каца около 35 минути по-късно, сочат данните на Flightradar24. 
Остава неясно дали пилотът умишлено е проектирал формата. Според изявление на говорител на Lufthansa пилотът е трябвало "да извърши задържане и да направи заход отново, но без успех. След това той отлетя за Малта, презареди с гориво и подходи към Катания от друга посока".

Снимки: Flightradar24/Unsplash