Въпреки че няколко заглавия счупиха негативния модел, за да постигнат голям успех в боксофиса от началото на пандемията, броят на зрелищните провали почти се изравнява с количеството на сигурни попадения.

Заглавия като Spider-Man: No Way Home, Venom: Let There Be Carnage, No Time to Die, Dune или Fast & Furious 9 носят големи печалби, но успехът им бива помрачен от "провали", като Space Jam: A New Legacy, The Suicide Squad, Tenet или Raya and the Last Dragon, които не са оценени от публиката в киносалоните.

Към втората група вече можем да добавим и The Matrix Resurrections, след като от 22.12.2021 до сега филмът е събрал едва 100 милиона долара в световен мащаб. Това далеч не е идеално, защото според слуховете бюджетът на научнофантастичния екшън е около 190 милиона долара. 

Когато вземете предвид допълнителните разходи, направени за маркетинга, промоцията и разпространението, финансовите резултати определено не са по вкуса на Warner Bros. и HBO Max. Според специализирания сайт World of Reel, The Matrix Resurrections може да се окаже на червено в размер на поне 100 милиона долара, след като премине киноцикълът му, така че разбирате защо никой не споменава идеята за още едно продължение. Всъщност Лана Уашовски намекна няколко пъти, че и това е било излишно, но както видяхме - парите говорят друг език. 

Снимка: Warner Bros.

Виж ощеИгрите на 2022 – част I (прелюдия)

 

Още от Social