Отчаяните времена изискват отчаяни мерки... но и когато ти се размине, пробваш пак.  
Явно към тези лайтмотиви в живота си се е насочил 31-годишният Мохамед Уорку, който влезе в историята като човека, който е пробвал да обере банка с бележка.  
Не похватът е толкова нетипичен, колкото сумата и написаното на бележката. Но нека започнем от самото начало: Уорку тъкмо е бил оправдан по дело за обир на банка през 2021, когато преди седмица влязъл в клон на Citibank в Илинойс и подал на касиерката бележка с искане за предоставяне на определена сума. Няма нужда да споменаваме, че подобен е бил опитът му и от въпросното дело през 2021 г., като тогава става въпрос за 595 долара.  
Тогава защитата на Уорку заявява, че искането му не е било достатъчно заплашително, за да се квалифицира като грабеж, чието правно определение включва използването на сила или заплаха за нея, съобщава Chicago Tribune. И федералното жури го признава за невинен. 


Броени дни след оправдателната присъда обаче сюжетът се повтаря. Този път няма дори конкретна сума, а в документите се казва, че касиерката, "загрижена за евентуалното изостряне на ситуацията", му е предала малко над 2000 долара. 
След това Уорку напуснал сградата и бил заловен от полицията около 45 минути по-късно. В очевиден опит да предотвратят повторение на предишния спор федералните служители този път са отправили обвинение не само в грабеж, но и в кражба, която не е необходимо да включва сплашване. 

Снимки: Unsplash

Виж още: Първият доклад за ангажираността на Netflix разкрива най-популярните предавания и филми

Тагове: