Hewlett Packard Enterprise управлявана от „Селeктиум“ ще даде награда в размер на 3000 евро на победителя в международното научно състезание за глобална скалируема оптимизация. Призът ще бъде връчен на 5 септември по време на първата Международна конференция за високопроизводителни изчисления (High Performance Computing – HPC) 2019, която се провежда от 2 до 6 септември 2019 г. в кк Боровец и е част от събитията за отбелязване на 150-ата годишнина от основаването на БАН.

Събитието се организира от Института по информационни и комуникационни технологии – БАН с подкрепата на Института по математика и информатика – БАН, на Националния център за суперкомпютърни приложения и направление Високопроизводителни изчисления и квантови технологии към Европейската комисия. Докладите от конференцията ще бъдат публикувани в престижното научно издателство „Шпрингер“.

„HPE винаги е подкрепяла и ще продължи да подкрепя българската и международната научна общност, защото вярваме, че развитието на научния потенциал е основен двигател на иновациите и икономика, базирана на знанието“, заяви Ираван Хира, генерален директор на Hewlett Packard Enterprise, управлявана от „Селeктиум“.

Вижте още: Най-новите IT технологии от Hewlett Packard Enterprise ще гарантират спортни върхове в новия стадион на Тотнъм и болидите на Mercedes