Големият анонс на Sony по време на CES конференцията им (освен впечатляващите постижения на PS4) беше обявлението на нова серия телевизори BRAVIA® MASTER.

Въпросната включва моделите ZG9 8K HDR Full Array LED телевизори (98”/85”) – първите 8K HDR Full Array LED телевизори на Sony разполагат с последно поколение процесор за обработка на изображенията X1™ Ultimate, оборудван с 8K алгоритъм за ултра резолюция и специална база данни, които позволяват 8K X-Reality™ PRO да конвертира всякакво съдържание в близко до реално 8K качество. Наред с това получаваме и подобрена Backlight Master Drive технология, разполагаща с новоразработен LED модул и контролен алгоритъм, оптимизиран за 8K.

Освен това системата Acoustic Multi-Audio™ разполага с четири високоговорителя, разположени над и под екрана, с помощта на които зрителите би следвало да чуват звука, сякаш идва от екрана, а не от мястото, където са разположени колоните.

Новата флагманска BRAVIA MASTER серия AG9 4K HDR OLED телевизори (77”/65”/55”) са почти наполовина по-тънки от предходните модели, когато са поставени на стена. Наред с процесора за обработка на изображенията X1 Ultimate тази серия разполага с технология за контрол на екрана Pixel Contrast Booster™, която възпроизвежда реалистично богата гама от цветове – от най-наситено черно до най-ярки нюанси.

Наред с Acoustic Surface™ Audio+ технологията, която възпроизвежда звук от самия екран, съчетавайки картина и звук за пълноценно и завладяващо висококачествено surround-sound изживяване, както и TV Centre Speaker Mode2, тези телевизори също са съвместими 3 с Dolby Atmos®, най-новия аудио формат.

За финал тези телевизори са част от IMAX®Enhanced сертификационната програма, която е резултат от сътрудничеството между инженерите на Sony и IMAX, DTS® и създателите на съдържание, за да пресъздават реалистично творческата визия.

За съжаление все още липсват конкретни цени и премиерни дати, но 98-инчов 8К телевизор звучи като пренасяне в друго измерение. Стига за въпросното да има и достатъчно съдържание...

Всички новини и истории от CES 2019 на едно място