Европейският съюз иска 20 000 видеокарти, за да сглоби машина, която може да поддържа дигитална симулация на планета - близнак на Земята. Идеята на Брюксел идва в момент, в който търсенето на видеокарти е повишено, а запасите са минимални.

Въпреки графичната мощ зад него Destination Earth няма да бъде най-подробното ММО в света или вълнуващ мултиплейър шутър, а дигитален модел с висока прецизност на Земята, чрез който да се наблюдава и симулира природната и човешката активност.

В завършен вид проектът ще поддържа няколко дигитални близнака на Земята, като всеки модел ще симулира различна част от системите на нашата планета: климатични изменения и прогнози за времето, наличие на хранителни и водни запаси, движението на океаните и биогеохимията им. Целта е така получените данни да помогнат на ЕС в процеса на това да постигне въглеродна неутралност към 2050 г. Проектът е част от инвестиция на стойност над 1 трилион евро за зелени технологии.

За щастие на РС геймърите Брюксел няма да сложи ръка на всичките 20 000 карти едновременно. Планът е проектът да стартира в малки мащаби тази година, а облачната платформа и първите два дигитални близнака да заработят през 2023 г. 

Снимка: Pikrepo

Виж още: Diablo Immortal изглежда като всичко, което бихте искали от Diablo на телефона (ВИДЕО)