Акциите на платформата за видеочатове Zoom скочиха отново по-рано тази седмица с почти 9 процента, достигайки рекордна стойност. По този начин към момента стойността на Zoom се изчислява на астрономическите 67 милиарда долара. Анализатори обясняват това с продължаващия пазарен оптимизъм относно акциите на компании, които предлагат услуги за работа у дома.

След това последно изчисление Zoom вече е по-скъпа компания от лидера в споделеното пътуване Uber и процесорния гигант AMD.

Но дори и това изречение не предава пълните размери на бума, който Zoom изживява в момента. От началото на годината акциите на компанията са скочили с 250 процента, като от 68 долара сега струват 239 долара. Дори отчитащата силен старт на годината Tesla, чиито акции скочиха със 130 процента през 2020 г., бледнее.

Закономерно приходите на Zoom също скочиха и възлизат на 328 милиона долара през последното тримесечие.

Въпреки противоречивите връзки на Zoom с Китай пазарът очевидно продължава да бъде влюбен в Zoom и да оценява приложението по-високо от доказани имена като General Electric, Unilever и Colgate-Palmolive. Ако възходът на Zoom продължи, компанията скоро ще задмине инвестиционната банка Goldman-Sachs и минните гиганти ВНР и Rio Tinto.

Виж още: Tesla Model 3 с рекорден максимален пробег

 

Тагове: