Сам Олтман, главен изпълнителен директор на OpenAI, която е разработила ChatGPT, заяви, че компанията се е фокусирала върху разработването на платформа, която да продава API на бизнеса за разработване на приложения с изкуствен интелект като ChatGPT. Според Ройтерс Олтман е заявил, че компанията му вече работи с корпоративни клиенти за обучение на модели в конкретни области, което помага за намаляване на неправилните отговори.

Някои компании вече са започнали да работят с OpenAI, като една от тях е компанията за производство на газирани напитки Coca-Cola, която използва технологиите ChatGPT и DALL-E на OpenAI за създаване на персонализирани рекламни текстове, изображения и съобщения. Разработвайки API за корпоративни клиенти, OpenAI може да спечели много пари.

Встрани от предприятията OpenAI иска да предостави на потребителите по-голям контрол върху работата на ChatGPT. Това персонализиране би могло да помогне за успокояване на опасенията на хората относно предубежденията, които ChatGPT има. В близко бъдеще Олтман очаква хората да получат други приложения с изкуствен интелект на телефоните си, включително лекари и адвокати с изкуствен интелект. Той обаче призна, че AI няма да бъде 100% точен, така че крайните потребители все още трябва да проявяват известна предпазливост.

Много технологични компании си взеха бележка, забелязаха старта на ChatGPT и започнаха да внедряват подобни технологии в своите продукти. Определено ще бъде интересно да видим какво още ще се появи през следващите месеци въз основа на тези технологии - лекарите и адвокатите с изкуствен интелект могат да се окажат много полезни в различни ситуации.

Снимка: Unsplash

Виж още: Компютър в компютъра, или как всъщност работи AI