NASA разпространи страхотно ново видео, което ни демонстрира 360-градусова панорама, която на практика представлява виртуална екскурзия по повърхността на Марс. Кадрите идват благодарение на "Кюриосити", а самото видео е създадено от напасването на голям брой кадри, направени от роувъра на 18 декември 2015 г.

Самото видео ни пренася в дюната Намиб и ни показва планината Шарп на хоризонта. "Кюриосити" е снимал пейзажа на 1197-ия сол (марсиански ден) от своята мисия. Един е марсиански ден е с около 40 минути по-дълъг от този на Земята.

Имайте предвид, че видеото поддържа 360-градусов изглед, затова, ако го отворите през YouTube приложението на мобилен телефон, може да се наслаждавате на панорамата, като просто движите устройството. Първата версия на клипа бе пусната във Facebook на 30 януари, но тъй като обработката му не бе достатъчно добра, панорамният изглед бе доста труден за възприемане. Днешната версия е много по-добра и позволява ясен виртуален изглед от повърхността на Червената планета.

Виж още: NASA е готова с първия етап от сглобяването на огледалото на най-големия си телескоп

Тагове: