По време на ежегодната Evernote конференция, екипът зад най-популярната услуга за водене на бележки сподели смелите си планове за навлизане в нови пазари, при това няколко.

Фил Либин и компания анонсираха първите плодове на партньорствата си с няколко малки и големи компании. Някои от тях са стилусът Jot Script Evernote Edition. Той комуникира с таблета ви чрез Bluetooth и отчита фините наклони на ръката, благодарение на което писането е по-сходно с това при стандартен химикал или молив. ScanSnap Evernote Edition пък позволява да дигитализирате хартиените си документи бързо и лесно.

Вече писахме за партньорството с 3M, резултатът от което е специален комплект лепящи бележки. Те могат да се дигитализират с бърза снимка, а цветовете им задават етикети в базата данни на Evernote. В категория лайфстайл продукти откриваме минималистични раници и чанти, които нямат директна връзка с екосистемата на Evernote, но следват цветовата схема на услугата. Либин и компания анонсираха и калъф за лаптоп, портмоне и дори чорапи. Evernote споделя, че навлизането в хардуерния бизнес и аксесоарите е експеримент и екипът не се притеснява да рискува, дори да се провали.

Към момента продуктите са налични единствено в САЩ. Разгледайте ги тук.