Мобилните технологии и устройства са толкова разпространени днес, че освен да ни улесняват ежедневието, те могат да се погрижат и за сигурността на нашето семейство. hereO предлага точно това, чрез вградената GPS технология в часовник, който, в същото време, изглежда достатъчно готино, че децата да искат да го носят.

hereO е часовник, който включва GPS чип, както и слот за SIM карта за връзка с безжична мрежа на оператор. Но по-голямата част от работата се извършва в облака и от компанията-майка.

Следенето на „обектите“, най-вероятно вашите деца, ще се осъществява посредством iOS приложението hereO Family. Можете да очаквате обичайните функции за безопасност като например показване на настоящото място, на което се намира детето, както и справка за местата, на които са били по-рано. Приложението може да ви предупреждава, ако детето е напуснало или е влязло в дадена зона и дори предупреждение, когато часовникът е бил отстранен от ръката. Android версията на hereO Famely ще бъде налична в Google Play Store, през юни.

 

с

 

За съжаление GPS часовника все още не се продава свободно и за момента съществува като Indiegogo кампания, но ако толкова го желаете може да получите един-единствен hereO за 99 долара, чрез предварителна поръчка (Pre Order).