Онлайн приложение, наречено Amica, използва изкуствен интелект, за да помогне на двойки пред развод да уредят финансовите въпроси и попечителството над децата.   

За много хора коронавирус пандемията поставя под изпитание дори и най-добрите връзки. Изследване, проведено от Relationships Australia, установило, че цели 42 процента от 739 анкетирани са изпитали негативна промяна в техните връзки по време на карантината. Ето защо австралийските власти препоръчват използването на Amica за такива обстоятелства.

Чатботът използва изкуствен интелект, за да прави предложения за това, как разделящите се двойки могат да си поделят пари и собственост. Основните предимства на Amica са, че предлага удобство и намален емоционален стрес.

Интересно е, че Amica не е единственият AI инструмент за подобни правни въпроси в Австралия. Там са популярни и други програми като Penda и Adieu. Причината е, че австралийските съдилища са скъпи и препълни, като по-комплексните семейни дела възлизат над 200 000 австралийски долара на всяка страна.   

Снимка: Pikrepo

Виж още: Jack Daniel's завежда дело във Върховния съд на САЩ заради... кучешка играчка