Нов теч предлага любопитна информация, свързана с изработката на камерата на предстоящия флагман на Sony – Xperia 1. Очевидно японският гигант е намерил свой партньор при изработката камерата на устройството. Според GSM Arena за първи път в историята на Xperia флагманите камера модулът ще бъде произведен от Zeiss. Това определено е любопитна подробност, предвид факта, че Sony предоставя своите мобилни сензори за голяма част от най-големите играчи на мобилния пазар – включително Apple и Huawei.

За партньорството между Sony и Zeiss разбираме от китайски уебсайт, който е „разобличил“ камера модула на новия смартфон, улавяйки надписа MILVUS. Оказва се, че Zeiss предоставя серия от камера сензори със същото име и оттам е предположението, че трите камери в Xperia 1 ще са произведени от немската компания.

Трябва все пак да припомним, че Sony работи с Zeiss при някои от своите алтернативни бизнеси – този с потребителски фотоапарати от Cybershot серията, както и високия клас представители на Alpha серията безогледални камери.

И това не е всичко – според китайския сайт единият от камера сензорите е производство на Samsung, като Sony е използвала своето ноу-хау от Alpha серията, за да предостави фотографско преживяване от висок клас.

Припомняме, че Xperia 1 беше анонсиран през февруари, а предстоящата му премиера (на 4G варианта) би следвало да се състои през юни.

Повече за впечатляващия хардуер на телефона тук.

Изтекоха характеристиките на Huawei Mate 30 Pro. Владичеството на Note 10 е застрашено?

Тагове: