Предстоящият флагман Xperia 1 ще бъде първият телефон на Sony с тройна камера (три обектива с 2х оптично мащабиране и Eye AF). Въпросният ще направи премиерата си през май. Компанията разпространи кратко видео, в което демонстрира способностите на камерата на телефона.

По отношение на снимането говорим за три обектива с ярка бленда и голямо разстояние между пикселите, което трябва да направи камерата адски продуктивна при всякакви условия (слаба осветеност, различни климатични условия и т.н.). По отношение на конкретна спецификация става въпрос за 16-милиметров суперширокоъгълен обектив, многофункционален 26-милиметров и 52-милиметров обектив с 2х оптично мащабиране.

Телефонът ще включва и новата технология за обработване на изображения BIONZ X за мобилни устройства. Въпросната е пренесена от професионалните фотоапарати Alpha на Sony в телефоните Xperia. Xperia 1 ще бъде и първият телефон на Sony, който ще снима в RAW формат, първия въобще телефон с Eye AF (автоматичен фокус) и 10 FPS AF/AE (автоматичен фокус и автоматична експонация).

Изключително любопитни сме как ще се представя в реални условия Xperia 1, защото телефоните на Sony от години използват адски добри сензори (почти цялата индустрия използва сензори на японците), но софтуерната манипулация дори при флагманите им винаги е била, да кажем не на флагманско ниво.

Повече за смартфона тук.

Видеото следва: