Очевидно във втората половина на 2019 година ще видим нова могъща битка между Samsung и Huawei – този път под формата на Galaxy Note 10 срещу Mate 30 Pro. До подобно предположение стигаме, след като в мрежата изтекоха техническите характеристики на предстоящия флагман на Huawei.

Източник на въпросните е китайската медия new.qq.com. В случая говорим за 7 мм Kirin 985 чипсет, огромен 6.71-инчов OLED дисплей, адски бърз Baron 500 (Balong 5000) 5G модем и голяма батерия (4200 mAh).

Други изтекли детайли са извитият дизайн на дисплея, а също, че телефонът, както е модерно напоследък, ще предложи сензор за пръстови отпечатъци, вграден в дисплея.

Mate 30 Pro ще запази камера структурата на Mate 20 Pro, но новият флагман ще предложи четири обектива, като светкавицата ще бъде позиционирана в центъра на споменатата структура.

Очаквано, мощната батерия ще поддържа технологията на Huawei Super Fast Charging, чрез която Mate 30 Pro ще може да зарежда и други устройства. Самата батерия би следвало да помогне телефонът да бъде „жив“ в продължение на повече от два дни, без необходимостта от зареждане. Независимо от поддръжката на 5G. И като си говорим за новата технология за трансфер на данни, в информацията на китайската медия се споменава и наличието на 4G версия. Подобно решение от страна на китайската компания всъщност звучи логично.

По традиция Huawei пуска в продажба три устройства от Mate серията – Lite версия, регулярна и Pro вариант. Тоест може би в конкретния случай 5G P30 Pro ще бъде най-можещият флагман, 4G версиите ще допълнят останалите два слота. Разбира се, за момента подобно твърдение от наша страна е спекулативно, но нямаме съмнение, че китайската компания ще предложи адски конкурентно на Note 10 решение.

За момента липсва информация за RAM структурата на смартфона, но предполагаме, че ще става въпрос за адски бърза памет в доволни количества.

Повече информация скоро.

От Pixel 3a до добавена реалност в Maps: всички най-важни анонси на Google I/O 2019