След новината за геймър, инвестирал почти 1,5 милиона долара в компютърен персонаж, не очаквахме, че в рамките на следващия месец ще бъдем „атакувани“ от по-странен случай. Да не говорим в рамките на същия ден. Е, имаме втори основополагащ случай за деня, при който главни действащи лица са крави, използващи шлемове за виртуална реалност.

В конкретния случай руска ферма използва подобен метод, за да си успокоява споменатите крави. Информацията е на BBC, а според медията след подобни виртуални преживявания милите животинки давали повече мляко.

Спечели убийствен 4K OLED телевизор на Philips

Специалните VR хедсети са пригодени за черепната структура на кравите, а софтуерът, на който се наслаждават животните, е симулация на „уникална“ лятна поляна.

На база отчет на местното Министерство на земеделието става ясно, че съществува връзка между емоционалното състояние на кравите и добива на мляко.

Първоначалните тестове потвърдили покачването на „общото настроение на стадото“.

Апропо, името на фермата e RusMoloko (руско мляко?), а въпросната е ситуирана в Москва.

Виж още: 8 важни ъпгрейда за есенния гардероб на всеки уважаващ себе си мъж

BBC допълва, че учените ще продължат да изследват ефекта от VR облъчването за по-продължителен период от време, а разработчиците на VR софтуера се надяват при успех да разширят полето си на дейност. Вероятно помагайки на други крави, овчици, кози и т.н. животинки.

Ние пък си пожелаваме класическото предаване „Бразди“ във VR...