Виртуалните мечти на Google катастрофираха реално. Гигантът спира работата по своя Daydream VR проект само след две години, като обявените вчера флагмани Pixel 4 и Pixel 4 XL също няма да я поддържат. Освен това Google вече няма да продава Daydream VR шлемове.

Според компанията интересът както от потребителите, така и от разработчиците е слаб и далеч под очакваното. Нещо повече, собствениците на Google Daydream VR шлемове ги използват все по-малко. Единствено магазинът за приложения ще остане достъпен за съществуващите потребители.

Google пусна Daydream VR със собствен шлем, както и с шлемове от други производители. В последно време обаче виртуалната реалност при смартфоните остава на заден план. Така например новият Samsung Galaxy Note 10 дори не е съвместим с шлема Gear VR на компанията.

Вместо това Google обръща вниманието си към добавената, а не виртуалната реалност. Компанията ще продължи да развива AR изживявания, като Google Lens, AR навигация в Google Maps и AR търсене в Google Search, което ще използва камерата на смартфона, за да събере дигиталния и физическия свят, помагайки на хората да правят повече с това, което виждат, и да научават нови неща за света около тях.

Виж още: Цената на iPhone SE 2 ще даде силен тласък на продажбите на Apple

Тагове: