В мрежата постоянно изтича информация за следващата конзола на Sony, която най-вероятно ще носи името PlayStation 5. Последните течове са свързани с PlayStation VR2 и размера на ААА игрите за PlayStation 5.

От Inverse научаваме за последните регистрирани патенти и запазени марки от Sony, които разкриват детайли и прототипни снимки на PlayStation VR2. Нещо повече, Inverse съобщава, че цената на устройството ще бъде 250 долара, което е значително намаление спрямо стартовата цена на оригиналния PlayStation VR – 400 долара.

Новата каска ще предложи проследяваща технология, която следи не само главата на играещия, но дори и неговите очи. Новото устройство ще бъде безжично (олекна ни!), а батерията му ще издържа до 5 часа без необходимост от зареждане.

Прочети още: Пикселите атакуват! Sony Xperia 1R е първият 5К смартфон в света

И още, Sony се цели в резолюция на очилата от 2560х1440 за всяко око, 220-градусово полезрение (мащабен скок спрямо PSVR) и 120-херцово опресняване.

Вторият слух (или по-скоро предположение) е свързан с потенциалния размер на игрите за PlayStation 5. Според президентa на GameStop игри като Read Dead Redemption 2 вероятно ще достигнат размери от порядъка на 400 гигабайта. Последното е добра новина за ритейл вериги като GameStop, защото това означава, че търсенето на физически носители ще продължи да бъде важен фактор за продажбите и разпространението на конзолен хардуер. Трябва да допълним, че най-големите ААА игри за PS4 и Xbox One днес са между 80 и 120 гигабайта.

Очакваме премиерата на двете конзоли през втората половина на 2020 година.

Още от Play