Вчера, в деня, в който Марти Макфлай от филма „Завръщане в бъдещето“ пристигна в 2015 година, компанията Nike официално представи същите маратонки със самозатягащи се връзки, каквито Майкъл Фокс носеше във филма.

Новите Nikе Air Mags изглеждат по същия начин, както и моделът, който компанията пусна през 2011 година, с една единствена разлика – сега те са снабдени с механизъм, който автоматично затяга връзките, щом поставите крака си вътре. В маратонките има и ръчно управление, в случай че батериите свършат, което не звучи особено футуристично, но е напълно разбираемо. Маратонките са снабдени с т.нар. електровръзки, както и с множество сензори, които контролират натиска, оказван върху крака на притежателя им.

Както и в случая с модела от 2011 година, Nike Air Mags с електровръзките ще бъде достъпен само в ограничен брой и ще се продават на търг - всички приходи от който ще бъдат предоставени на фонда на Майкъл Фокс за изследване и лечение на болните от Паркинсон. Първият тестови модел е дарен именно на Фокс, като на видеото може да видите, как артистът изпробва маратонките.