Как ви звучи ситуацията, в която сте на плажа, отивате да си купите нещо, а плащането става чрез... слънчевите ви очила? Тази концепция е все по-близо до реалността благодарение на Visa. Компанията обяви, че ще стартира нова програма за безконтактни плащания именно със слънчеви очила. Те ще съдържат малка безконтактна карта, предварително заредена с определена сума пари. Просто, но хитро решение.

Програмата ще се тества по време на Световната сърф лига 2017 на Quiksilver и конкурса Roxy Pro Gold Coast, на които Visa е спонсор. Наистина подходящо време за изпробване на концепцията - със сигурност много от зрителите ще предпочетат да оставят парите и картите си на сигурно място, докато се намират на плажа. А когато дойде време за покупка, просто ще използват слънчевите си очила - един от най-популярните аксесоари за плажа. Важно е да се отбележи, че потребителят ще трябва да свали очилата, за да плати с тях - обсегът на безконтактната карта не е достатъчно голям.

Към този момент няма много информация и подробности за действителните разходи за слънчевите очила с чип, за тяхната бъдеща наличност или дали изобщо ще се пуснат в масово производство, но се надяваме скоро да разберем повече по темата. Защото цялостната концепция звучи удобно. Стига да не сте от хората, които често забравят някъде очилата си...

Тагове: