Waymo разкри своята система за самоуправление от пето поколение. Тя разполага с актуализирани сензори, които ще подобрят способността на Waymo да "вижда" света около него. И ще бъде по-евтино да се произвеждат, което ще даде възможност на компанията да се сдобие с повече превозни средства по пътя, по-бързо и по-ефективно.

Актуализираната система на компанията ще бъде разгърната като част от скоро отварящия парк от електрически джипове Jaguar I-Pace, който се очаква преди края на годината. Waymo има сделка за закупуване на 20 000 I-Pace-а, които ще бъдат използвани като част от зараждащата се услуга за превоз в предградията на Финикс.

Трите ключови части на сензорния пакет на Waymo са камери, радар и лазерно излъчващ LIDAR, са получили всички подобрения. Системата вече включва 29 камери, вградени около тялото на автомобила, осигуряващи припокриващи се полета на видимост и възможност да се види знак стоп от 500 метра разстояние. Освен това високодинамичен обхват и термична стабилност в автомобилните температурни диапазони дават възможност на камерите на Waymo да заснема по-рязко изображения в трудни условия на шофиране.

Виж още: Как да калибрирате телевизора си без допълнителен хардуер?

 

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове: