Нов луксозен часовник следи отблизо фазите на Луната в елегантен формат - и се предлага на огромна цена.

На 1 февруари швейцарската компания за производство на луксозни часовници Ulysses Nardin пусна нов ръчен часовник, наречен Blast Moonstruck, който има за цел да покаже как изглежда движението на Луната, Слънцето и другите небесни тела от земната перспектива. Бройките са лимитирани, така че ако сте готови да похарчите 79 100 долара за него, компанията ви призовава да го купите скоро.

Освен фазите на Луната часовникът проследява и въртенето на Луната, (очевидното) движението на Слънцето около Земята и приливите и отливите. Погледът на ръчния часовник към небесните движения е идеален за начинаещи астрономи, казват от компанията.

„Радвам се, че моите ръчни и астрономически часовници позволяват на хората да мислят за позицията си във Вселената и може би да осъзнаят, че ние не сме центърът на света“, казва часовникарят Лудвиг Ошлин в изявление на компанията.

Ошлин е известен с производството на серия от астрономически ръчни часовници през 80-те години на миналия век за луксозния пазар. Този нов часовник се отличава от по-старите модели, фокусирайки си върху това, че показанията са разбираеми за неспециалисти.

45-милиметровият часовник се отличава с черна керамика и черно титаново покритие, с опции от кожа на алигатор, кадифе или гумени каишки в черно, за да допълнят дисплея.

Индикаторът за фазата на Луната, който е сърцето на часовника, прави пълно завъртане на всеки 29 дни, 12 часа, 41 минути и 9.3 секунди в съответствие с продължителността на орбитата на Луната по отношение на линията, свързваща Слънцето и Земята.

Наблюдателите на Луната също ще се насладят да видят точно къде се намират и Слънцето, и Луната над Земята от нашата гледна точка. Това ще бъде особено важно по време на затъмнения на Слънцето и Луната, които се случват по време на небесните изравнявания на тези два свята със Земята.

Снимка: Ulysses Nardin

Виж още: Новият смарт часовник на Louis Vuitton е експлозия от светлини (ВИДЕО)