Първият път, когато видяхме Тъмната кула, над която наднича окото на злия Саурон, беше в „Задругата на пръстена“ – и заедно с Фродо усетихме как всяка надежда ни напуска. За феновете на „Властелинът на пръстените“ внушителната черна кула с огромното омразно око на върха си е един от символите на класиката на Питър Джаксън (и на Дж. Р.Р. Толкин). Сега екип от дизайнери се е погрижил за това всеки фен да има възможността да постави Тъмната кула не другаде, а на нощното си шкафче – под формата на нощна лампа.

 

Дизайнерът Ричард Тейлър и неговият екип са тези, които създават почти триметровата оригинална кула, използвана при заснемането на филма, а с колекторското издание на двойникът-лампа се заема артистът Дейвид Тремонт. Разбира се, лампата е висока едва малко над 50 см., но затова пък изглежда доста реалистично и е идеалната височина за едно привличаща окото допълнение към интериора.

 

Лампата е изработена от полистон и е облицована със защитен слой полиуретан, а всяка бройка е боядисвана детайлно на ръка. Оборудвана е с последно поколение LED технология. Окото на върха й може да се върти по желание на собственика на всички страни.

 

Вижте и лампата, която можете да изядете!