Не всеки има парите и възможностите да се сдобие с голям домашен робот, но това не означава, че трябва да прекарате остатъка от живота си сами. Новият Kiki на компанията Zoetic ви предлага своето роботизирано приятелство на относително достъпната цена от 1500 долара.

Kiki е проектиран да бъде робот компаньон, който стои близо до вас. Според неговите създатели, за да стане това, машината трябва да има по-компактни размери, ето защо Kiki на практика е роботизиран бюст.

Настолният робот може да върти глава и тяло, за да следи това, което вижда, но не може да го последва, защото му липсват колела. Джаджата е с височина около 30 см и на носа си има вградена камера, докато слухът на робота се състои от четири микрофона. Въпреки че може да изговаря отделни думи, Kiki общува преди всичко с изразителните си очи, които могат да изобразяват различни емоции - от гняв и страх до изненада и радост.  

Друго интересно решение е, че практически всички операции по работата на Kiki стават в самата машина. Причината е, че компанията не иска да изпраща ненужни данни в облака, защото това е бавен и несигурен процес. Всъщност единственият път когато Kiki се нуждае от интернет връзка, е когато получава софтуерен ъпдейт.

Роботът има изкуствен интелект, който еволюира и се учи от своя собственик. Kiki ще реагира негативно, ако го пипате прекалено, или пък ще ви потърси, ако се чувства пренебрегнат.

На всичко отгоре Kiki е безсмъртен. Ако механизмите му се износят или екранът се напука, можете да извлечете сейв файл с идентичността на вашия робот, който след това да бъде прехвърлен в здраво тяло.

Виж още: Франция се готви за междузвездни войни