Руският стелт дрон Hunter-B за първи път хвърли неуправляема бомба в последния кръг на изпитанията си. Тестовете са се провели в полигона Ашулук в южната част на Русия, където според съобщенията е била хвърлена 1100-килограмова бомба.

Източник също сподели, че дронът е оборудван с най-новата система за навигация и откриване, за да му позволи да хвърля бомби на точни места и по други летящи машини.

При предишни провеждани тестове се поразяваха наземни цели, но не са използвани неуправляеми бомби, пуснати директно от отделението на корпуса на безпилотния дрон.

Дронът е оборудван и с офлайн система за насочване, която използва предварително зададени координати за бомбардиране на позиция, дори ако дронът не е свързан към мрежата.

Безпилотният убиец Hunter-B разполага с най-новата технология за стелт маневри, изграден е по стелт дизайн и има базово тегло 20 тона. Дронът се задвижва от реактивен двигател, който му позволява да лети с около 1000 километра в час.

Според руското министерство на отбраната, безпилотният самолет е покрит и с антирадарно покритие и е снабден с електрооптичен сензор, радар и друг разузнавателен хардуер. През август миналата година дронът завърши първия си тестов полет рамо до рамо с изтребител Су-57.

Снимка: dronedj

Виж още: Kриптовалутата Libra на Facebook може да дебютира в ограничена форма в началото на 2021 г.