Повече от 8500 служители на военновъздушните сили на активна служба доброволно се присъединиха към Космическите сили на САЩ - най-новото военно подразделение на страната.

„Невероятно се гордея с мъжете и жените, които взеха смелото решение доброволно да се присъединят към космическите сили на САЩ и да защитят интересите ни в Космоса“, казва в изявление генерал Джей Реймънд, началник на космическите операции на американските космически сили.

Военният клон обяви на 9 юни, че получените кандидатури включват комбинация от офицери и служители от 13 кариерни области. Освен това приблизително 16 000 военни и цивилни от бившето космическо командване на ВВС на САЩ сега са назначени в космическите сили.

„В момента е критично време за спечелване на Космоса и тези летци ще изградят нашите космическите сили, необходими за нуждите на Националната стратегия за отбрана“, каза Реймънд.

Не всички кандидати за доброволци обаче ще бъдат приети. Космическите сили преглеждат заявленията за трансфер, както и специалните изисквания на ВВС, за да определят кой ще бъде избран за трансфер. Службата очаква приблизително 6000 от кандидатите да бъдат избрани.

През юли ще бъде изпратено известие, което обяснява следващите стъпки за приетите. В зависимост от областта на кариерата им трансферите ще започнат още на 1 септември 2020 г.

По-нататък членове на армията и флотата също ще могат да се прехвърлят в космическите сили.

Виж още: Bentley прати в заслужена пенсия най-стария V8 двигател в света

 

Тагове: