Следващият път когато имате интимен момент с вашия партньор, може да сложите маски на лицата.

Съветът идва от изследователи от Харвардския университет, които издадоха ръководство за сексуалното здраве през ерата COVID-19, публикувано в ръководство, озаглавено Annals of Internal Medicine.

Проучване препоръчва, че двойките в САЩ, които не са под карантина заедно, но остават сексуално активни, трябва да обмислят да носят маски за лице по време на полов акт, за да предотвратят разпространението на вируса.

Изследователите също така предоставят насоки за различни сексуални дейности, които са безопасни за извършване по време на пандемията. Въздържание, мастурбация и сексуална активност през цифрови платформи носят нисък риск от заразяване с COVID-19.

Проучването обяснява също така, че има малък риск за партньорите, които се изолират заедно, да бъдат интимни и че има повишен риск от хващане на вируса, ако хората спят с други хора извън семействата им. Лекарите трябва да съветват хората, които попадат в тази последна категория, за техники за намаляване на риска, които включват „свеждане до минимум на броя на сексуалните партньори“, дистанциране от партньори, които са развили симптомите, подобни на COVID-19, и избягване на целувки или занимания с дейности, които включват сексуални течности.

Хората също трябва да носят маски, да се къпят преди и след секс и да изчистят добре помещението, сочат изследванията.

Водещият изследовател д-р Джак Турбан признава, че „пълното въздържане от сексуална активност не е постижима цел“. Следователно да бъдете с партньор, който е под карантина с вас, е „най-сигурният подход“.

Виж още: Star Wars събра всички генерации в едно могъщо видео (ВИДЕО)