През последните няколко години Google използва CES като платформа за обявяване на нови функции на своя дигитален асистент и тази година не беше по-различнo. Без нов хардуер, който да привлече вниманието, фокусът беше върху Google Assistant, като списъкът с нови функции, идващи тази година, изглежда доста впечатляващ.

Виж още: CES2020: Lenovo с три нови начина да подобрите умния си дом 

От дебюта си през 2016, виртуалният асистент предлага доста добър набор от употреби – вече не е просто глас, който ви казва какво е времето.

Ето някои от най-интересните нови функции:

- По-бърз и по-лесен Smart Home Setup:

Когато настройвате ново смарт устройство чрез приложението обикновено трябва да въведете идентификационните си данни от Google, за да го свържете към вашата домашна настройка. Новата актуализация ще премахне тази стъпка. Вместо това ще показва известие или "бутон за предложение", което лесно ще завърши настройката, без да е необходимо да въвеждате отново данните си за влизане.

- Настройване на планирани действия:

Все още няма как асистентът да ви събуди с вече кипяща кафеварка. Въпреки това малко по-късно тази година ще можете да кажете "Хей, Google, стартирай кафемашината в 6 часа сутринта" още от предишната нощ. С тази нова функция ще можете да избирате точен час на задействане на съвместимите с Google устройства.

- Оставяне на бележки:

Ако често оставяте бележки за членовете на вашето семейство из къщата, за да отпраявяте напомняния, например, Google Assistant ще се заеме с тази задача вместо вас. Скоро  помощникът ще може да създаде така наречените Sticky Notes (лепкава бележка), показвайки я на всеки съвместим Smart дисплей, като така ще бъде видимо за всеки в къщата.

- Бързо набиране:

По-късно тази година ще можете да добавите важните си контакти към списък "бързо набиране", така че всеки в дома ви да може да прави обаждания бързо и лесно с помощта на съвместими Smart дисплеи или високоговорители. Всичко, което трябва да се каже, е "Хей, Google, обади се на (име)".

- Четене на онлайн съдържание:

Помощникът вече можеше да чете вашите получени съобщения, но четенето на съдържание с по-дълга форма е умение, което лиспва в репертоара на моментния асистент. Това е на път да се промени през 2020, като Google обяви, че потребителите на Android ще могат просто да кажат "Хей, Google, прочети тази страница", за да накарат асистента да прочете цял уеб пейдж.

- Поддръжка на Android TV:

Тази година някои ТВ модели ще получат микрофонни устройства с доста голям обхват, така че да можете да използвате вашия смарт телевизор точно като смарт говорител или дисплей. Всъщност тази година ще можете и да закупите смарт телевизори Samsung с вграден Google Assistant.

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове: